BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a BUX, enyhén erősödött a forint

A vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Több mint 13,5 milliárd forintos forgalomban, 0,13 százalékos erősödéssel 43 265 ponton zárt csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A javuló nemzetközi piaci hangulatban a pesti börze még így is alulteljesítve a jelentősebb európai indexeket, ahol a befektetők már beárazták az orosz–ukrán háború hatásainak többségét.

Itthon a vezető részvények vegyesen teljesítettek, a Mol és Richter veszített értékéből, míg az OTP és a Magyar Telekom erősödött a tegnapi záráshoz képest.

  • A Mol 1,65 százalékkal 3 104 forintra gyengült, több mint 5,9 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 2,39 százalékkal 10 690 forintra emelkedett, forgalmuk közel 5,8 milliárd forintot tett ki.
  • A Richter-papírok árfolyama 0,85 százalékkal 6 960 forintra esett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.
  • A Magyar Telekom árfolyama 1,28 százalékkal 395 forintra erősödött, forgalma 55,6 millió forint volt.

A nap nyertese a POLYDUCT Műanyag- és Fémipari Nyrt., egy a környezetvédelem, a víz- és szennyvízgazdálkodás, a hulladékgazdálkodás, valamint a városi élet (pl: kültéri bútorok, játszóterek) területén felhasználható termékek gyártója és forgalmazója, amelynek árfolyama a nap folyamán 12,14 százalékkal került feljebb. A cég papírjai 130 ezer forint értékben cseréltek gazdát.

A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 370,5 forintért adták az eurót, a nyitó szintnél 40 fillérrel kevesebbért, míg a dollárért 341,7 forintot fizettek záráskor, 1,2 forinttal többet a reggeli áránál. A forint eltérő mozgását az euró dollárral szembeni gyengülése okozta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.