BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belevettek a forintba, hatott a haladék híre az olajembargó alól

Látványos erősödésnek indult a forint szerda délelőtt. Reggel még 381,6 forintba került az euró, nem sokkal dél előtt csak 378,3-et kellett érte adni. A gyors mozgásra reagálva a Reuters azt írta, a magyar deviza egyértelműen felülteljesítette a vezető közép-európai devizákat, amelyek nem mutattak jelentős elmozdulást, az esti Fed-kamatdöntés előtt kivárásra rendezkedtek be. 

magyar forint pénz bankjegy árfolyam erősödik Hungarian Currency: 500 Forint Banknote: Prince sovereign Ferenc II Rákóczi
Fotó: Manuel Augusto Moreno / Getty Images

A hírügynökségnek nyilatkozott egy budapesti devizakereskedő, aki szerint a forintot támogatják azok a hírek, hogy Magyarország (és Szlovákia) valószínűleg tovább vásárolhat majd orosz olajat egy európai uniós embargó esetén is. Magyarország és Szlovákia a meglévő szerződések alapján 2023 végéig folytathatja az orosz nyersolaj vásárlását – mondta egy uniós forrás a Reutersnek –, az Európai Bizottság által javasolt olajembargó alóli mentességeket élvezve. A forint napon belüli erősödése eddig 0,6 százalék. A złoty piacán kivárnak a befektetők, a csütörtöki kamatdöntést várják, mint ahogy Prágában is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.