BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol vitte a prímet a parketten, rákapcsolt a forint is

Felülteljesítő volt a hét utolsó kereskedési napján a magyar tőzsde, a BUX 1,2 százalékos pluszban zárt.

Hiába próbálkoztak a nap elején emelkedéssel a vezető nyugat-európai részvényindexek, a pénteki kereskedést enyhe mínuszban zárta a frankfurti, a párizsi és a milánói börze is, Londonban pedig ma is tőzsdei szünnapot tartottak.

A pesti tőzsde az enyhén pesszimista nemzetközi befektetői hangulattal dacolva 1,2 százalékos erősödéssel, 41 304 ponton zárta a hetet, a blue chipek a Magyar Telekom kivételével drágultak.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Az emelkedést ezúttal a Mol vezette. Az olajtársaság részvényei 1,6 százalékkal 2842 forintig kapaszkodtak fel, miután délelőtt bejelentette, hogy pályázik a magyarországi hulladékkezelési koncesszióra.

Az OTP jegyzése 1,3 százalékkal 9314 forintig emelkedett, a Richter kurzusa pedig csaknem egy százalékkal 7455 forintig került feljebb.

A kosártagok közül az Appeninn nyújtotta a legjobb teljesítményt 3,3 százalékos erősödéssel, sereghajtóként pedig a Magyar Telekom végzett 0,7 százalékos ereszkedéssel.

A forint a késő délután indított nagy rohamnak köszönhetően a tőzsdezárásig fél százalékkal, egészen a 392-es szintig erősödött az euróval szemben. A dollárhoz képest 0,3 százalékot nyert a hazai fizetőeszköz, a tengerentúli pénz egységéért 365,9 forintot kértek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.