BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengül a forint, esett a Mol, de a BUX kitart

A nap nyertese a DM-Ker volt.

Több mint 15,9 milliárd forintos forgalomban 0,98 százalékos erősödéssel, 41 139,3 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A négy vezető hazai részvény a Mol kivételével mind erősödést mutatott, a sort a Magyar Telekom papírjai vezették.

Low,Interest,Rates,With,Global,Stock,Market,Down,Turn,Into
Fotó: Shutterstock

A távközlési vállalat 2,4 százalékkal, 319 forintra erősödött, a részvények forgalma 140,8 millió forintot ért el. Az OTP-részvények 0,15 százalékkal, 8002 forintra drágultak, a Richter jegyzése pedig 0,9 százalékkal, 8170 forintig került feljebb. 

A sor végén az olajtársaság kullogott, 8,48 százalékkal, 2784 forintra esett a papír árfolyama. Az árfolyam csökkenése már a kereskedés első fél órájában bekövetkezett, akkor 8,3 százalékos esést figyelhettünk meg, mivel a mai naptól osztalékszelvény nélkül kereskednek az olajtársaság részvényeivel. A Mol részvényenként 303 forintot fizet a 2021-es eredményéből osztalékként.

A kispapírok közül a legjobb teljesítményt ezúttal a csaknem 11 százalékot ralizó DM-Ker építőipari és mezőgazdasági gépek márkaképviselőjének papírjai nyújtották, míg a másik véglet az Őrmester nevéhez fűződik, a vagyonvédelmi társaság részvényei több mint 9,5 százalékkal értékelődtek le.

Mindeközben fordulat történt napközben a hazai deviza piacán, gyengül a forint az euróval és a dollárral szemben is.

Míg egy euróért reggel közel 398,3 forintot adtak, piaczárásra már 399,6 forintra gyengült a hazai fizetőeszköz kurzusa. Eközben az amerikai pénz egységéért 391,7 forintot kértek a pesti tőzsdezáráskor, míg reggel még csak 389 forintot kellett adni egy dollárért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.