BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengül a forint, haloványan pislákolnak a részvények

407 felett az euró.

Csütörtökön meredek forintgyengülés indult az euróval szemben, amit a 405 forintnál húzódó ellenállás sem tudott megfogni, már délelőtt 407 fölé lendült az euró-forint kurzus.

A forinton az MNB reggeli – a vártnak megfelelő – újabb kamatemelése ellenére lökött egyet az euró késő délelőtti gyengülése is a dollár ellenében.

A piaci résztvevők aggódtak, mert megint emelkednek a gázárak, romlik a külső egyensúly, a regionális háborús hírek és a Fed kamatemelései miatt

– idézte a Reuters Horváth Andrást, a Takarékbank szenior elemzőjét.

Bizonytalan hangulatban, mikor az ázsiai indexek vegyesen alakultak, Európában a német DAX lefelé indult, a lengyel WIG fölfelé, a pesti tőzsde vezető indexe, a BUX töredék százalékos emelkedéssel, inkább felfelé kacsingatott csütörtök délben.

Az OTP még mindig a 8 ezer forintos ellenállással küzd,csütörtök délben közel 1 százalékos emelkedéssel, 7980 forint közelében jegyezték. Ha nem sikerülne a visszakapaszkodás, akkor a 7820 forintos támaszig nyitott a tere az esésnek.

 A Mol árfolyama szinte ráült a 2800 forintos támaszra, 100 millió alatti forgalommal, minimális emelkedéssel.

A Richter reggel megpróbálta a 8500 forintos ellenállást, aztán visszacsúszott 8400 forintra, és ezen a szinten kinyúlt. 

A Magyar Telekom eséssel ébredt, s délre a 310 és 325 forint közti sáv padlójáig süllyedt. 

A kispapírok között üdítő színfolt a gyorsjelentő Masterplast, amely 50 milliós forgalombanmajdnem 4 százalékot ralizott. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.