BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felébredt a BUX, a forint még nem tudta követni

Alacsony forgalom mellett tudott erősödni az OTP és a Mol is. A vezető részvények kivétel nélkül drágultak.

Közel 9,5 milliárd forintos forgalomban 0,77 százalékos erősödéssel, 43 428,43 ponton zárt csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A négy vezető hazai részvény mind zöldben zárta a napot, az emelkedést a Magyar Telekom vezette.

A graph made of neon tubes in a room
Fotó: Jonathan Kitchen

A távközlési vállalat részvényei 2,08 százalékkal drágultak

82,8 millió forintos forgalom mellett. A Mol 1,14 százalékkal, 2832 forintra erősödött, a részvények forgalma 589,3 millió forintot ért el. Az OTP-részvények a napközbeni kilengés után végül 9214 forinton zártak, 0,35 százalékos emelkedéssel. Mindeközben a Richter jegyzése 0,62 százalékkal, 8100 forintig emelkedett. A kispapírok közül a legjobb teljesítményt ezúttal a majdnem 12 százalékot ralizó Pensum Group HR és személyzeti szolgáltatásokat kínáló vállalat papírjai nyújtották.

A magyar fizetőeszköz azonban nem tudta követni a tőzsde felkapaszkodását, az euróval és a dollárral szemben is gyengült a nap folyamán.

Míg egy euróért reggel közel 399,1 forintot adtak, piaczárásra 411,4 forintra erősödött az euró kurzusa. Eközben az amerikai pénz egységéért 412,4 forintot kértek a pesti tőzsdezáráskor a reggeli 410,8 forint után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.