BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi csúcs közelében a Richter – a forint gyengélkedése is segített

Kirobbanó formában vannak a Richter részvények, két dolog is támogatja az árfolyam emelkedését.

Több mint 3 százalékkal emelkedik a pénteki kereskedésben a Richter részvények árfolyama. A befektetői hangulat általánosságban is kiváló, a BUX is történelmi csúcsokat döntöget, de a magyar gyógyszergyártó papírjainak kiemelkedő a teljesítménye.

20220303 Budapest Richter Gedeon Nyrt. Gyógyszergyár külső
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Richter papírok kurzusát két dolog is támogatja:

  • Napok óta nincs jó formában a magyar deviza, az euróval az idei rekordon zajlik a kereskedés 382–383 forint között – ez az exportvállalatoknak előnyös
  • A Richter tengerentúli partnere, az Abbvie, 5 százalékkal megemelte januárban a Vraylar értékesítései árát, jelentette a Wall Street Journal egy kutatásra hivatkozva.

2023 első kilenc hónapjában az amerikai Vraylar-eladások után a Richter 136 milliárd forintnyi jogdíj-részesedést kapott. 

A gyógyszergyártó részvényeit szeptemberben értékelte a legtöbbre a piac, akkor 9450 forint volt a záróárfolyam.

 

Idén több mint 7 százalékkal értékelődtek fel a Richter papírok.

 Idén nem volt még ennyire gyenge a forint, a BUX viszont történelmi csúcson jár

Az EU-s pénzek érkezése egyre kérdésesebbé válik, a devizapiacok pedig kíméletlenül reagálnak a fejleményekre. A BUX-ot azonban nem lehet megállítani.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.