BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter vitte el a pálmát a BÉT-en, kirántották a szőnyeget az OTP alól

Felemás hangulatban telt a kereskedés a pesti parketten, a gyógyszeripari cég részvényei voltak a nap legnagyobb nyertesei. A forint a délelőtti korrekciót követően délután ismét gyengülésnek indult.

Gyenge nappal indult a kereskedés a húsvéti héten a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX index 0,22 százalékkal, 65 095 pontig süllyedt a záró gongszót megelőzően. A blue chipek felemás teljesítményt nyújtottak, a parkett forgalma átlagosnak tekinthető 8,1 milliárd forint volt.

_VEZ4456-1
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A nap legnagyobb nyertese egyértelműen a csúcsosztalékot felvető Richter papírja volt: a gyógyszeripari vállalat a reggeli órákban 423 forintos részvényenkénti kifizetésre tett javaslatot, amely magasabb a tavalyi 392 forintos összegnél, ez pedig a befektetők tetszését is elnyerte. A Richter árfolyama 1,9 milliárd forintos forgalomban 0,71 százalékkal, 9265 forintig menetelt a nap során.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A Magyar Telekom részvényei 0,22 százalékkal, 892 forintig erősödtek 213 millió forintos forgalom mellett, a további két nagy azonban már nem volt ilyen szerencsés. Az OTP árfolyama 3,1 milliárdos forgalom mellett 0,88 százalékkal, 16 850 forintig süllyedt, a Mol kurzusa pedig 0,48 százalékkal, 2918 forintig csökkent 682 millió forintos volumenben.

A forint a kora délutáni órákra mindkét főbb nemzetközi devizával szemben lényegi korrekcióra volt képes a délelőtti csúszkálást követően, a délután további része azonban már ismét a gyengélkedéséről szólt. A forint az euróval szemben 0,03 százalékkal, 397,25-ig gyengült, a dollárrelációban eközben 0,22 százalékkal, a 366,62-os szintig tudott javítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.