BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kíméletlenül megrántották a blue chipeket, az OTP és a Richter is nagyot bukott

Nem csak Pesten zajlott rossz hangulatban a kereskedés, Európa nagy része és Amerika is lényegi mínuszokat lát. A forint formáját egyre fájdalmasabb nézni.

Világszerte kifejezetten rossz hangulat uralkodik a tőzsdéken, ez pedig a BÉT mai napján is meglátszik. A BUX index 1,33 százalékkal, 68 536 pontig süllyedt a nap végére, a blue chipek mindegyike pirosban fejezte be a napot. 

Zöldben zárt a pesti tőzsde

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
Nem csak a forint, a BUX is szakad / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A ma még osztalékszelvénnyel forgó Richter papírjai 1,96 százalékkal, 9510 forintig süllyedtek a nap során, 2,7 milliárd forintos forgalom mellett. A gyógyszeripari cég értékvesztése mögött könnyedén állhatott a szelvényvágást rendszeresen megelőző befektetői profitrealizálás.

A Magyar Telekom árfolyama 1,31 százalékkal, 981 forintig süllyedt, 216 milliós érdeklődésben. Az OTP részvényei 2,05 százalékos mínuszban, 17 200 forinton zárták a napot egy 6,6 milliárdos kereskedési volument lebonyolító nap végén, a Mol kurzusa pedig 0,92 százalékkal, 2794 forintig süllyedt, 763 millió forintos érdeklődés mellett.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Eközben a forint is tovább csúszott a lejtőn, a múlt heti 383 körüli euróárfolyam már réges-régen a múlté. A hazai deviza 0,52 százalékkal, 392,33-ig gyengült az euróval és 0,77 százalékkal, 360,56-ig ereszkedett a dollárral szemben, még úgy is, hogy az amerikai makroadatok kifejezetten kedvezőtlenül alakultak a zöldhasú számára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.