BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyes üzem: legalább huszan meghaltak, amikor kigyulladt egy akkumulátorgyár Dél-Koreában

A lítium-ion akkumulátorok oltása nehéz hagyományos eszközökkel. A tűz áldozatai főként vendégmunkások voltak az akkumulátorgyárban.

Tűz ütött ki egy dél-koreai akkumulátorgyárban hétfőn, ami legalább 20 ember halálát okozta a helyi hatóságok szerint. A halottak szinte mindegyike vendégmunkás, akik közül több Kínából érkezett a Szöültól délre található üzembe. A tűzoltók szerint az áldozatok a tűz alatt eltűnt 23 fő közül kerültek ki.

akkumulátorgyár
Kiégett egy akkumulátorgyár Dél-Koreában / Fotó: AFP

Az Aricell háromemeletes üzemében helyi idő szerint 10.30 körül csaptak fel a lángok a dél-koreai Jonhap hírügynökség jelentése szerint, mely arról is beszámolt, hogy délután 3.10-re sikerült a fő lángokat megfékezni.

A tűzoltóknak gondot okozott a lángok megfékezése, mivel a lítium-ion akkumulátorok oltása nehéz a hagyományos módszerek segítségével – írja a Bloomberg. 

A lángok gyorsan terjedtek és az akkumulátorcellák sorozatosan robbantak fel, ami a mentést is megnehezítette.

A tavaly 4,79 milliárd won (1,2z milliárd forint) bevételt termelő Aricell 96 százalékos tulajdonosa, az S Connect részvényei 23 százalékot vesztettek értékükből a hétfői kereskedés során.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.