BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két magyar blue chip is beszakadt hétfőn

Estek a meghatározó európai indexek hétfőn. A BUX sem volt kivétel, ám még így is felülteljesítő volt például a DAX-hoz képest.

A kockázatkerülőbbé vált globális befektetői hangulat hatására, valamint az európai gyorsjelentési szezon felpörgését megelőző kivárás közepette az OTP és a Richter mínuszba húzta a BUX indexet hétfőn. A pesti börze vezető indexe 0,3 százalékkal, 73 990 pontra csökkent a hét első kereskedési napján. A részvénypiac forgalma éppen csak hogy elérte a 7,7 milliárd forintot. Délután 5 óra körül a vezető európai indexek is kivétel nélkül mínuszban voltak. A DAX például 0,8 százalékot veszített addig pénteki záróértékéhez mérten. 

240619_bet_001_VZ, bét,
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP árfolyama 0,8 százalékkal, 18 785 forintra, míg a Richteré 1 százalékkal, 10 850 forintra csökkent. 

A Magyar Telekom 0,9 százalékkal, 1084 forintra, míg a Mol fél százalékkal, 2656 forintra drágult.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Jól szerepelt az Opus Globál, amely pénteken délután jelentette be, hogy új részvény-visszavásárlási programot indít, miután az előzőt nemrég lezárta, mivel elérte a kitűzött paramétereket. Hétfőn újabb közleményben tudatta a cég, hogy saját részvényeiből több mint 2,7 millió darabot átadott az MRP-szervezetének, közel 1,4 milliárd forint értékben. A tranzakciót követően a társaság közvetlen sajátrészvény-állománya 43 764 926 darab, csoportszinten pedig összesen 143 002 137 darab (20,48 százalék). A cég részvényei 2,2 százalékkal, 514 forintra erősödtek.

A forintból elszállt az erő. Késő délután az euró 401,8 forint körül járt a bankközi devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.