BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: kiderült, melyik csapat győzelmére fogadnának a magyarok

Az Európa-bajnokság eseményeit a felnőtt magyarok közel fele, mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel követni. A felmérés szerint a férfiak körében nagyobb (60 százalék) az érdeklődés a sportesemény iránt. A válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot.

Az idei év igen gazdagnak mondható sporteseményekben. Hamarosan indul a labdarúgó-Európa-bajnokság, amelyet az olimpia követ, majd a sort a paralimpia zárja. 

Football: International friendly: Spain v Northern Ireland
Eb győzelem
Spanyolország
Yamal
Spanyolországot Lamine Yamal vezetheti győzelemre / Fotó: AFP

Ezeket a kiemelt eseményeket már nemcsak a rendszeres sportfogadók, hanem azok is figyelemmel kísérik, akik év közben nem vagy csak részben követik a sportvilág történéseit. Az érdeklődés láthatóan fokozódik, amikor van kinek szurkolni, idén például a mi esetünkben a magyar válogatott sikeres Eb-mérkőzéseiért.

A vállalat nemrég végzett reprezentatív, online gyorspaneles kutatása alapján elmondható, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokság eseményeit a megkérdezettek mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel kísérni, a férfiak körében arányában jóval nagyobb az érdeklődés, 60 százalékuk nyilatkozott arról, hogy nézni fogja a mérkőzéseket. A lakosság 29 százaléka jelezte azt is, hogy valószínűleg fogad is majd a labdarúgó-Európa-bajnokság valamelyik mérkőzésére.

Hazánkban az izgalom igencsak felfokozott, hiszen a magyar csapat is játszik a labdarúgó-Európa-bajnokság meccsein.

A találgatások már most megindultak arról, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez a csoportjában. A válaszadók egyharmada (relatív többsége) szerint a magyar válogatott 3-4 pontot fog szerezni a csoportmérkőzéseken.

A kutatási adatokból az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán 4 százaléka válaszolta azt, hogy a magyar válogatott pont nélkül fogja zárni a csoportmeccseket. A válaszadók 60 százaléka úgy gondolja, hogy a magyar válogatott tovább fog jutni a csoportkörből, akik pedig így vélekednek, relatív többségben (29 százalék) arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut a nemzeti csapat.

Messze a legnagyobb arányban, a válaszadók fele, Szoboszlai Dominikot várja a leginkább gólerős magyar játékosnak, őt Varga Barnabás, majd Sallai Roland követi.

A felmérés szerint a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje a labdarúgó-Európa-bajnokságot.

Őket szorosan követi Németország és Franciaország. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának egyáltalán nem meglepő módon Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók (28 és 26 százalék).

A kutatás adatai szerint az Eb gólkirályesélyesének legnagyobb arányban (44 százalék) Cristiano Ronaldót nevezték meg, őt Kylian Mbappé követi (27 százalék).

Foci-Eb 2024: Duolingóval tanul magyarul a válogatott középpályása

Riportot készített a The Guardian a magyar válogatott Callum Stylesszal. A honosított középpályás a brit lapnak többek között Szoboszlai Dominikról és arról is beszélt, hogyan boldogul a magyar nyelvvel.

Aki az izgalmakat tovább szeretné fokozni, az a Szabadság téren felállított Tippmix Mol Belvárosi Foci Mozi helyszínen is követheti az eseményeket. Az idelátogató több ezer szurkolót két, egyenként 45 négyzetméteres óriás kivetítő várja. Az ingyenes rendezvényre kilátogatók a meccshangulat mellett számos gasztronómiai különlegesség is várja.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.