BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Euro 2024: Czech Republic - Turkey

Foci-Eb 2024: a cseh csapatkapitány szerint a magyar bíró túl beképzelt volt és azt akarta, hogy róla szóljon a mérkőzés

Óriási botrány a cseh–török meccsen, rengeteg lapot oszlott ki a játékvezető. A cseh csapatkapitány szerint a magyar bíró hibát követett el azzal, hogy nem állt szóba a csapatkapitányokkal.

A török válogatott 2-1-re legyőzte a 20. perctől emberhátrányban játszó cseh csapatot a labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Hamburgban, ezzel pedig az előbbi a nyolcaddöntőbe jutott, a rivális pedig kiesett. 

Euro 2024: Czech Republic - Turkey
Fotó: dpa Picture-Alliance / AFP

A mérkőzés lefújása után elszabadultak az indulatok, a pályán a játékosok és a stábtagok egymásnak estek,

a felfordulást csak fokozta, hogy egy szurkolónak is sikerült bejutnia a pályára, akit végül gyorsan letepertek a biztonságiak.

Kovács István összesen 18 sárgát és két piros lapot osztott ki a játékosok és az edzői stábok tagjai között, ami rekord az Európa-bajnokságok történetében.

Az erdélyi származású bírónak ez volt a második mérkőzése a németországi Eb-n, korábban az 1-1-gyel zárult Szlovénia–Szerbia összecsapáson fújta a sípot.

A 29 éves Tomás Soucek, a cseh válogatott csapatkapitánya úgy fogalmazott, sajnálja, hogy mindegyik meccsen számukra kedvezőtlenül hoztak döntést a játékvezetők. 

Sajnálom, ez Európa legnagyobb tornája, és többször is ellenünk fújtak a bírók

– fogalmazott a középpályás. A Törökország elleni meccsről azt mondta, hogy nagyon jól kezdett a cseh csapat, azonban a 20. percben kapott piros lap megtörte a válogatott lendületét. „Nem akarom megítélni, hogy helyes volt-e, vagy sem a döntés (…) Véleményem szerint azonban összességében nem volt igazságos” – nyilatkozta Soucek a Sport.cz nevű oldalnak. Hozzátette, az Európa-bajnokság játékvezetői alapvetően nagyszerűen végezték a dolgukat, de volt olyan játékvezető is, aki beképzelten viselkedett, nem kommunikált a csapatkapitányokkal, és csak a kamerák előtt akart szerepelni.

„Remek dolog volt annak bevezetése, hogy csak a csapatkapitányok beszélhessenek a bírókkal. Csakhogy a játékvezető annyira beképzelt volt, hogy még velünk se tárgyalt. Öt perccel a meccs vége előtt a török kapitánnyal beszéltünk erről” – mondta.

A helyes bírói viselkedés az, amikor szinte láthatatlan a teljes mérkőzés alatt. De ő a meccs embere akart lenni, amit sajnálunk. 

– fogalmazott a cseh–török meccset vezető Kovács Istvánról. A cseh csapatkapitány szerint ez komoly vétség volt a bíró részéről, de hozzátette, hogy természetesen nem csak ezen múlott a mérkőzés sorsa. „Sok olyan helyzet is adódott, amit nem oldottunk meg jól” – mondta. „Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Csak jobban kell koncentrálnunk a tizenhatoson belül, és akkor nem kapunk hülye gólokat. A csapatnak nagy ereje van, és büszke vagyok erre a mérkőzésre is” – fogalmazott a csapatkapitány.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.