BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Euro2024: Germany - Scotland

Foci-Eb 2024: Meccs közben törte el egy szurkoló kezét a német válogatott csatára

Vigyázz magadra, Gulácsi! – üzenhetnénk a magyar válogatott kapusának, ha meglátjuk, hogy Niclas Füllkrug pályára készül lépni. A Dortmund 31 éves játékosa ugyanis a skótok ellen egy mellément lövéssel eltörte egy szurkoló kezét a lelátón. Az ilyen „rakétáktól” meg kell óvni Gulácsit és a kapuját szerdán.

A magyar válogatottra és különösen Gulácsi Péterre igazán nehéz mérkőzés vár szerdán, amikor Stuttgartban pontot kell csenni a német válogatottól. Ráadásul a magyar kapusnak úgy tűnik a testi épségét is féltenie kell. Legalábbis akkor, ha a Borussia Dortmundban játszó Niclas Füllkrug pályára lép.

Euro2024: Germany - Scotland
Niclas Füllkrug
Német válogatott
magyar válogatott
Foci-Eb 2024
Európa-bajnokság
Niclas Füllkrug statisztikája a skótok ellen: egy gól, egy törött kéz / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 31 éves csatár, Niclas Füllkrug a 63. percben váltotta a skótok elleni nyitómérkőzésen az Arsenal játékosát, Kai Havertzet. A Dortmund centere nem sokkal a beállása után még gólt is szerzett, sorban a németek negyedik találata fűződik a nevéhez.

Füllkrug a meccs előtt láthatóan jól begyakorolta a kapura lövéseket, azonban ez az edzés egy drukker számára fájdalmas véget ért.

Kai Flathmann a kapu mögé szerzett jegyet a meccsre, a belépőért átszámolva majdnem 77 ezer forintot fizetett. 

Sajnálatos módon a mérkőzést végül a kórházból kellett végignéznie a telefonjáról, ugyanis Füllkrug egyik félrement lövése telibe találta, és eltörte a kezét. 

Egy kéz eltöréséhez nem kis erővel kell meglőni a labdát, és bár azt nem tudni, hogy a pórul járt Flathmannt eltaláló lövésnek mekkora volt az ereje, arról van feljegyzés, hogy a csatár góljánál a labda elérte a 109 kilométer per órás sebességet.

Kié a valaha volt legerősebb lövés?

Erős lövéssel küldte kórházba a lelkes drukkert Niclas Füllkrug, de a 109 kilométer per órás labda még a top 10 legerősebb lövés közé se férne be. A rekordot a feljegyzések szerint Ronny Heberson tartja, aki még a Sporting Lisbon játékosaként egy szabadrúgásból 210 kilométer per órás lövést engedett a kapura. 

Füllkrug levélben bocsánatot kért a sérült szurkolótól, akinek egy dedikált mezt is küldött ajándékba.

Flathmann kedvét nem szegte a törött kéz. A 43 éves drukkert már kiengedték a kórházból, és szerdán ott lesz Stuttgartban, hogy támogassa hazája válogatottját Magyarország ellen. Természetesen most is a kapu mögé kérte a jegyet.

Még a hordágyon is a himnuszt énekeltem. Nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek. Nagy álmom volt, hogy lássam a válogatott nyitómeccsét, de hányan mondhatják el magukról, hogy Niclas Füllkrug törte el a kezüket?

– mondta a drukker a Bildnek.

Szerencsére a kaput is eltalálta, nem csak engem! Szerdán ott leszek Stuttgartban a kapu mögött, hogy szurkoljak a fiúknak

– mondta Flathmann. Hozzátette, hogy teljes őrültségnek tartja, hogy a média foglalkozik a sérülésével, de annak örült, hogy a német szövetség felkereste az eset után.

Foci-Eb 2024: hatalmas szurkolói zóna és közös vonulás is lesz a magyar szurkolóknak Stuttgartban

A városháza mellett elhelyezkedő Marktplatz rendezvényközpont kínálta óriási területen építették fel a szurkolói zónát Stuttgartban, ahol szerda este a magyar labdarúgó-válogatott a második csoportmérkőzését játssza majd a németországi Európa-bajnokságon a házigazdákkal. A helyi rendőrség engedélyezte, hogy a magyar drukkerek együtt vonulhassanak a meccs helyszínére.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.