BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: az esélyeket latolgatta az UEFA elnöke

A németek győzelmére fogad az UEFA-elnök a 2024-es Európa-bajnokságon. Aleksander Ceferin szerint a Nationalelf annak ellenére rendkívül erős válogatott, hogy az elmúlt években a pályán mutatott teljesítménye ezt nem igazolja. A magyar válogatott június 19-én Stuttgartban mérkőzik meg a német válogatottal.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő, házigazda német csapatot is a nagy esélyesek között tartja számon a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon.

UEFA President Aleksander Ceferin
Az esélyeket latolgatta az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Mondtam már néhány barátomnak, hogy fogalmam sincs, miért, de nálam Németország a torna egyik legnagyobb favoritja. Az elmúlt néhány évben elég rosszul játszottak, de változatlanul nagyon jó csapatuk van

– nyilatkozta a szlovén sportvezető. Ceferin úgy vélte, a Franciaország és Hollandia elleni barátságos mérkőzéseken aratott márciusi sikerek óta Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttese más szellemiségben futballozik.

Foci-Eb 2024: a modern kori Beckham és a srác Buryből – a magyar válogatottat méltatta az egyik legnagyobb brit lap

A brit Mirror szerint a Skócia elleni utolsó csoportmérkőzés kulcsfontosságú lesz az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottnak, melynek Szoboszlai Dominik személyében van egy modern kori David Beckhamje és néhány figyelemre méltó játékosa – akik közül többen Angliában futballoznak.

Az 56 éves UEFA-elnök ugyanakkor a németek mellett más válogatottakat is képesnek tart a végső győzelemre.

Mindig mondom, hogy soha nem szabad lebecsülni a spanyolokat, aztán ott vannak még a horvátok, a belgák és a hollandok, esetleg a dánok. De véleményem szerint Németország, Franciaország, Anglia és Portugália a leginkább esélyes az Eb-címre

– nyilatkozott.

A német válogatott a 2018-as és a 2022-es világbajnokságon is búcsúra kényszerült a csoportkör végén, a 2021-ben rendezett legutóbbi Eb-n pedig – a magyarok csoportjából továbbjutva – a nyolcaddöntőben bukott el. A Nationalelf pénteken a skótok ellen játssza a kontinenstorna nyitómeccsét Münchenben, majd jövő szerdán a magyarokkal találkozik Stuttgartban, június 23-án pedig Svájccal csap össze Frankfurtban.

Ceferin a szervezéssel kapcsolatban azt mondta, klasszikus labdarúgótornát vár egy olyan országban, amelynek rengeteg előnye van.

Mindig jó házigazdák, és Németországba könnyű elutazni. Ez az Eb valódi futballünnep lesz

– jelentette ki.

A magyar válogatott szombaton kezd Kölnben a svájciak ellen, majd a házigazdák után, jövő vasárnap Stuttgartban a skótokkal találkozik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.