BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli: megműtötték Varga Barnabást, sikeres volt a beavatkozás

Varga Barnabás édesapja közölte, hogy a fiát megműtötték, a beavatkozás sikeres volt. Varga András elmondta, hogy a tévé előtt nagyon nehéz perceket éltek át, de már megnyugodhatnak. Azt is elárulta, hogy az információkkal Barnabás barátnője látja el őket.

A stuttgarti kórházban megműtötték Varga Barnabást, akinek több helyen is eltört az arccsontja. A hírt a 29 éves labdarúgó édesapja közölte.

Scotland v Hungary - EURO 2024
Varga Barnabás
magyar válogatott
skót kapus
Európa-bajnokság
Eb
Fotó: Anadolu via AFP

Varga András a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, és elmondta, hogy a labdarúgó Stuttgartban tartózkodó barátnőjén keresztül értesülnek a hírekről.

A műtéttel kapcsolatban Barni kedvese ha kell, percenként ad tájékoztatást. Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, s az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá. Nem titok, nehéz perceket élt át a család a televízió képernyője előtt, ám mára már nyugodtabbak lehetünk

– mondta Varga András. Korábban a Fradi sportorvosa azt nyilatkozta, hogy ha a műtét sikeres lesz, akkor Varga Barnabást szerdán engedhetik ki a kórházból.

A magyar válogatott csatára a skótok elleni meccs 68. percében ütközött össze egy beadás után Angus Gunn kapussal. Varga eszméletét vesztette, miután a labdáért felugró kapus felkarjával eltalálta a csatár arcát. Az arccsontja több helyen eltört és elmozdult.

Foci-Eb 2024: őrjöngenek a skótok a magyar meccs után – „Gyalázat”

Kiakadt Skócia, miután vereséget szenvedett Magyarország ellen. Az Eb A csoportjának zárófordulójában szerintük gyalázatos játékvezetői döntések sújtották őket. A magyar válogatott edzője, Marco Rossi visszaszólt.

A magyar válogatott tagjai és hazai orvosok azt mondták, hogy felháborító hibákat vétett a stadion egészségügyi csapata. Varga sérülése után az orvosok csak nagyon lassan jutottak be a pályára, mikor kiderült, hogy nagy a baj, a hordágyas személyzet nem indult el a játékosért. Végül a magyar csapatkapitány, Szoboszlai Dominik indította el a hordágycipelőket, hogy minél előbb elláthassák Varga Barnabást.

A játékosért a nemzetközi labdarúgás minden szereplője szorít. Marco Rossi a Facebook-oldalán üzent a csatárnak.

A skót–magyar meccset Csoboth Kevin góljával nemzeti tizenegyünk nyerte. A fiatal játékos a 100. percben szerezte a győztes gólt, amivel rekordot is felállított. Marco Rossi és fiai most a többi meccs eredményére várnak, hogy kiderüljön, folytatódik-e számukra a németországi Európa-bajnokság.

Az UEFA megvédte a sok kritikát kapott egészségügyi stábot

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.

A koordináció a helyszínen lévő összes egészségügyi személyzet között profi volt, minden orvosi folyamat a vonatkozó előírásoknak megfelelően történt. Nem volt késés a játékos kezelésében és ápolásában

– írta az UEFA a DPA német hírügynökségnek küldött közleményében.

„Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a csapatorvos másodpercekkel az eset után már beavatkozott. Közvetlenül ezután egy másik orvos végzett el vizsgálatot a szokásos orvosi gyakorlatnak megfelelően. A mentőcsapat az előírásoknak megfelelően a pálya szélén várt, és utána érkezett a hordágy, amikor kérték a játékos elszállítását” – fogalmazott az UEFA, amely szerint a reagálás nem volt lassú.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.