BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: Újabb malőr, egy hét után úgy néz ki az olimpiai érem, mintha háborúban járt volna

Az amerikai gördeszkázó, Nyjah Huson panaszkodott az érmek minőségére. Pedig a párizsi olimpia érmei még az Eiffel-toronyból is tartalmaznak egy darabot.

A párizsi olimpián dobogós helyezést elérő versenyzők érmei nem olyan jó minőségűek, mint azt elsőre gondolnánk, legalábbis erre panaszkodik Instagram-sztorijában Nyjah Huston amerikai gördeszkázó.

Bronze medallist US' Nyjah Huston holds his medal after the victory ceremony for the men's street skateboarding event during the Paris 2024 Olympic Games at La Concorde in Paris on July 29, 2024. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) érem,
Nyjah Huston amerikai gördeszkázó bronzérmet szerzett Párizsban / Fotó: Odd Andersen / AFP

Az olimpián bronzérmet szerző sportoló alig egy héttel azután, hogy megnyerte a medált, bemutatta, hogy az azon szereplő bevonat kopásnak indult. Huston szerint bár az érmek remekül néznek ki, amikor újak, ám azután, hogy hagyta a testén némi izzadsággal érintkezni, és pár barátjának a kezében adta, elszíneződött.

Fotó: Instagram

A gördeszkázó egyébként már komoly éremgyűjteménnyel rendelkezik az X játékokról, ahol már 12 aranyat nyert, és hatszor a világbajnokságot is megnyerte, ám ez az első olimpiai érme – írja a The Telegraph. Mint mondta, az olimpiai érmek nem olyan magas minőségűek, mint gondolnánk. Szerinte javítani kéne az olimpiai érmek minőségét, hiszen azok úgy néznek ki, mintha megjárták volna a háborút.

Egyébként minden olimpiai érem közepén – beleértve az ezüst- és bronzérmeket is – van egy hatszög, 

ami az Eiffel-toronyból tartalmaz egy darabot, amelyet a felújítások során gyűjtöttek be. 

Az érmek hátoldalán pedig a győzelem istennője, Niké látható.

Ennyit ér az olimpiai aranyérem Párizsban

Utoljára az 1912-es olimpián osztottak olyan aranyérmeket, amelyek tényleg csak aranyat tartalmaztak. A párizsi olimpia győzteseinek adott aranyérmek kevesebbet érnek, mint gondolnánk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.