BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordösszegért igazolhat gólkirályt a Fradi

Bombaigazolásra készül a Ferencváros labdarúgócsapata: a zöld-fehérek egybehangzó szerb és magyar lapértesülések szerint rekordot jelentő, négymillió euróért szerződtethetik a szerb Partizan Beograd brazil gólvágóját, Matheus Saldanhát.

Hamarosan komoly erősítés érkezhet az FTC futballcsapatának támadósorába. A zöld-fehérek klubrekordnak számító, 4 millió euróért (körülbelül 1,57 milliárd forint) szerződtethetik a szerb bajnokság legutóbbi idényének gólkirályát, a Partizan Belgrádot erősítő Matheus Saldanhát – írta meg a szerb Mozzart Sport értesüléseire hivatkozva a Nemzeti Sport.

Saldanha
Matheus Cunha a szerb bajnokság előző idényében 16 találattal gólkirály lett / Fotó: Partizan.rs

Saldanhát tavaly nyáron igazolta le a japán JEF United Chiba együttesétől a Partizan, ahol kiválóan futballozott a támadó. Az előző szezonban 22 mérkőzésen 16 alkalommal talált az ellenfelek kapujába, ezzel gólkirály címet szerzett a szerb élvonalban. 

A belgrádi klub szerette volna már a nyár folyamán értékesíteni a Transfermarkt szerint 8 millió eurót (3,14 milliárd forint) érő csatárt, és bár a német Hoffenheim, a görög AEK és egy arab együttes is érdeklődött iránta, egyik kérő sem tudott megfelelő ajánlatot letenni az asztalra, így Saldanha egyelőre maradt Szerbiában.

A szerb portál úgy tudja, a Ferencváros a napokban bejelentkezett a játékosért, és a kluboknak sikerült is megállapodniuk, így a 25 esztendős futballista négymillió euró ellenében költözhet át a IX. kerületbe. Ez az összeg sajtóhírek szerint még nőhet a jövőben: ha a Fradi továbbértékesíti Saldanha játékjogát, a majdani eladási ár 20 százaléka járhat a Partizannak.

A Nemzeti Sport cikkében megjegyzi, a Partizan számára azért is vált égetően sürgőssé, hogy megvalósuljon az üzlet, mivel a gárda a múlt héten a Bajnokok Ligája és az Európa-liga után a Konferencia-liga küzdelmeitől is búcsúzott, és azzal, hogy nem szerepelhetnek egyik nemzetközi kupa főtábláján sem, tetemes bevételektől estek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.