BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kész az adóamnesztia terve

A kormánynak kész az adóamnesztiáról szóló terve - írja a Népszabadság. Az ötlet két évvel ezelőtt vetődött fel, ám azt, mint nehezen kivitelezhetőt akkor a kabinet elvetette.

Az elmélet szerint, ha a nem adózott, vagy csak félig legálisan szerzett jövedelmekből meggazdagodók kisebb teher mellett "tisztázhatnák" magukat, az egyszeri, jelentősebb bevételhez juttathatná a büdzsét. A probléma az, hogy így azok kerülnének hátrányba, akik eddig tisztességesen fizettek - tudósít az InfoRádió a Népszabadság cikke alapján.

A szocialista frakció most két feltételt támasztott az adóamnesztia bevezetéséhez: nem kívánják sérteni a jogkövető állampolgárok érdekeit, és csak olyan szabályozást fogadnának el, hogy ne lehessen a jövőben befizetendő adót is valahogy az amnesztia alá tartozó, esetlegesen kedvezményes kulcsokkal elszámolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.