BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyezséget kovácsol Gyurcsány az egyeztető fórumon?

Javítani kell a beruházás és a munka feltételeit Magyarországon, többek között a jogi és az adókörnyezet átalakításával – fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Gazdasági Egyeztető Fórum első ülésén, csütörtök délután.

Hozzátette: a szociális segélyezés rendszere valóban megérett az átalakításra, ám meggyőződése, hogy el kell kerülni azokat a törekvéseket, amelyek büntetni kívánják a szegényeket, a munka világából kiszorulókat. A kormány nem támogatja azokat a felvetéseket sem, amelyek a segély fejében – mintegy büntetésképpen – kötelező munkavégzést írnának elő. Cél ugyanakkor, hogy a rendszeres szociális segélyen élők harmadának már jövőre közfoglalkoztatást biztosítsanak.

Ami az adójavaslatokat illeti, a kormányfő leszögezte: jövőre költségvetési forrásokból és az adórendszer átalakításából megelőlegezik az adóteher csökkentéséhez szükséges mintegy 300 milliárd forintot, ám ezután már az adózókon a sor. Az adóbázis szélesedése nélkül ugyanis nincs mód további tehercsökkenésre, vagyis az adóreform folytatása azon múlik, hogy azok is kiveszik-e a részüket a közteherviselésből, akik jelenleg nem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.