BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: havi 5-6 ezer plusz maradhat egy átlag keresőnél

Gyurcsány Ferenc a Magyar Televízió Az Este című műsorában arról beszélt, hogy valamennyi párt benyújthat javaslatot programjához a parlamentben.

"Ki az az ellenzéki politikus, aki nemmel szavaz akkor, ha a kormány azt mondja, hogy csökkentsük az adókat" - tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc. Mint mondta, amikor szavazni fognak a csomagról, akkor a kérdés már úgy vetődik fel, hogy "ezt támogatja valaki, hacsak nincs egységes ellenzéki javaslat, aminek az esélye szerintem nulla, vagy marad a régi adótörvény". Arra a kérdésre, hogy ezek szerint a költségvetés megkapja-e a parlamentben a szükséges többséget, a kormányfő azt mondta: "gyakorlati válaszom az, hogy szerintem ez meglesz" - számol be a Hírszerző az MTI alapján.

Véleménye szerint a programnak köszönhetően egy átlagos fizetésű embernek minden hónapban 5-6 ezer forinttal több marad a zsebében. "Szerintem egy átlagos családban ezt már számontartják" - mondta a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc közölte: meg kell győznie az embereket arról, hogy reális, kidolgozott programjuk csak a szocialistáknak van. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy ha meg szeretnék változtatni az úgynevezett kisadókat, mint például az evát, amely 100 milliárd forint bevételt jelent, akkor az eddig ezt az adózási formát választók "visszamennének a szürke és a fekete világba".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.