BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fegyverért ajándékutalvány! Érdekes lakossági csereakció Kaliforniában

A Gift for Gun program keretében egy Dél-kaliforniai város lakói beszolgáltathatták fegyvereiket, amelyekért cserébe száz dollár értékű ajándékutalványt kaptak.

Vasárnap ért véget a Dél-kaliforniai Compton városában a Gift for Gun program – a többnyire szerény körülmények között élő lakosok száz dolláros ajándékutalványért cserében anonim módon adhatták át a hatóságoknak fegyvereiket – tudósít az AP.

A program eredménye 965 kézifegyver és két gránát – rekord eredmény a tavalyi minegy négyszáz darabos "zsákmányhoz" képest. Az akció irányító őrmester szerint a gazdasági válság hatására gyűlt össze ennyi fegyver, mert manapság az embereknek élelmiszerre is alig van pénze. Az átvett fegyvereket ellenőrzést követően megsemmisítik.

Compton az Egyesült Államok egészét tekintve is hírhedt volt a bűnözésről, számos gengszter-rap albumon is hallható a város neve.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.