BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vámosi-Nagy: jól jár, aki "játszadozik" az adószabályokkal

Bár a készpénzes fizetést 250 ezer forintban maximáló szabálynak voltak hibái, a megszüntetésével azok járnak jól, akik az adószabályokkal játszadoznak - mondta az InfoRádióban Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő.

December 9-én hirdették ki a házipénztár-korlátozó törvényt, ám az Országgyűlés február 23-án már meg is kezdte a jogszabály egy részének eltörlését.

Pedig az Ernst&Young Magyarország adóigazgatója szerint a jogszabály normális átlagban maximálta, mennyi pénzt lehet a házipénztárban tartani. Mint mondta, erre szükség is volt, mert sok cégnél azzal játszanak, hogy az adózott eredményt nem veszik fel osztalékként, hanem évekig a házipénztárban tartják az összeget.

Már meg is szüntették azt a korlátozást, amely a készpénzforgalmat 250 ezer forintban maximálta. Vámosi-Nagy Szabolcs úgy látja: minél nagyobb a készpénzforgalom, annál nagyobb a feketegazdaság.

Szavai szerint a rendelkezésnek két hibája volt: a 250 ezer forint egyrészt nagyon alacsony összeg, másrészt a magyar bankok nagyon drágán kínálják szolgáltatásaikat.

A szakértő úgy látja: az Országgyűlés már megint olyan amnesztiatörvényt hozott, amellyel azok járnak jól, akik megpróbálnak bújócskázni az adóhivatallal - mondta Vámosi-Nagy. .

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.