BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Edzett befektetők - A munkanélküliség sem sokkolta a Wall Streetet

A három legfontosabb amerikai ipari index, a Dow Jones, a Nasdaq és a Standard & Poor’s 500 is felfelé indult a reggeli kereskedésben, annak ellenére, hogy a Wall Streetnek a vártnál rosszabb munkanélküliségi adatokkal kellett szembenéznie.

Az amerikai Munkaügyi Minisztérium adatai szerint az elemzők által várt 610 ezer helyett 637 ezerrel emelkedett a munkanélküli segélyt újonnan igénylők száma. Ezzel újabb rekorddal 6,56 millióra növekedett a teljes amerikai munkanélküliségi arány – jelenti az AP.

A Wall Street ugyanakkor nem tántorodott meg a kellemetlen meglepetéstől. Bár a befektetők már abbahagyták a csaknem két hónapja tartó ralit, a kereskedés kezdetén a Dow Jones 33, a Standard & Poor''s 500 4, a Nasdaq 14 ponttal emelkedett.

Az amerikai parketteken tegnap is rossz hírrel szembesültek a befektetők, az áprilisi kereskedelmi forgalomnak az elemzői várakozások szerint stagnálnia kellett volna, ehelyett 1,2 százalékkal esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.