BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szlovák benzinturisták paradicsoma lettünk

Mára közel tízszázalékos árkülönbség alakult ki a szlovák és a magyar benzinárak között, de ezúttal a mi javunkra - derül ki az Autóklub adataiból.

Helyi források megerősítették, hogy ennek révén a határ mentén egyre intenzívebb a benzinturizmus, immáron Magyarország irányába.

Ukrajnában továbbra is majdnem feleannyiba kerül az üzemanyag, mint nálunk, és Romániában is majdnem annyival olcsóbb a termék, mint amennyit mi verünk rá a szlovákokraírja a Népszabadság.

Magyarország az üzemanyagárakban már a középmezőnybe tartozik, ami jelentős javulás az elmúlt évekhez képest. Az itt tapasztalható kedvező ármozgást szakértők lapunknak a forint gyors erősödésével indokolták: ennek köszönhetően a nemzetközi áremelkedést most nem követték a hazai tarifák. Ez az árelőny lényegében akkor sem vész el, ha júliustól emelik a termékek áfáját és jövedéki adóját is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.