BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bírósági meghatalmazás nélkül hajtanák be az adót Oroszországban

A Legfelsőbb Bíróság javaslatának értelmében az orosz adóhatóságok bírósági döntés nélkül is lehívhatnák az adók összegét a lakosok bankszámláiról.

Az orosz pénzügyminisztérium kifogásolja a Legfelső Bíróságnak azt a javaslatát, amely lehetővé tenné az adóhivatalnokoknak, hogy bírósági végzés nélkül szedjenek be adót magánszemélyektől - írja a The Moscow Times.

A pénzügyi tárca szerint a bírósági meghatalmazás nélküli adóbehajtás az orosz alkotmány megszegését jelentené és nem is válna be. Ezért a pénzügyminisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy indítványozza a törvényjavaslat visszavonását.

A Legfelső Bíróság magyarázatában előadta, hogy ha minden esetben a bírósághoz fordulnak az adófizetés kikényszerítésére, az hatalmas terhet jelentene. 2007-ben több mint 2 millió ilyen peres ügyet regisztráltak, tavaly már csaknem 3,2 milliót - idézte a The Moscow Times a Legfelső Bíróságot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.