BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem számhatunk a kereslet élénkülésére az idén

A külkereskedelmi forgalom húszszázalékos visszaesésére számítanak Kínában az év végére – tudatta a kereskedelmi tárca a hétvégén.

Az alacsony múlt évi harmadik negyedévi bázisértékek miatt és a külkereskedelmet ösztönző intézkedéseknek köszönhetően a külkereskedelmi forgalom csökkenésének üteme a negyedik negyedévben alacsonyabb lesz, mint az év során korábban, sőt előfordulhat, hogy kis emelkedést fognak mérni, de az éves csökkenés még így is jelentős lesz – állapítja meg a minisztérium honlapján közzétett jelentés.

Az év első kilenc hónapjában 20,9 százalékos visszaesést mértek, de a „gyógyulási folyamat” pozitív jelei is megfigyelhetők. Az első negyedévben 24,9 százalékos, a másodikban 22,1 százalékos és a harmadikban 16,7 százalékos csökkenést mértek az előző év azonos időszakához képest.

A kereskedelmi minisztérium a jövőben bizonytalanságokra számít a nemzetközi kereskedelemben, a helyreállás bonyolultságát hangsúlyozza és azt állítja, hogy rövid távon nem várható a globális kereslet növekedése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.