BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új munkahelyekre várva

Egyre inkább a derűlátás kezd eluralkodni a globális recesszió közeli végével és a fellendülés megindulásával kapcsolatban.

A holnap közzéteendő harmadik negyedéves GDP-adatok elemzők szerint legalább 0,5 százalékos növekedést mutatnak majd az eurózónában. Hiába érkeznek azonban egyre biztatóbb jelek a termelésről, a munkaerőpiacok állapota továbbra sem mutat javulást.



Az Európai Bizottság a közelmúltban annak veszélyére figyelmeztetett, hogy a munkaerő-piaci helyzet normalizálódása még messze van. Angela Merkel német kancellár szintén kénytelen volt elismerni, hogy a foglalkoztatási válság csak 2010-ben tetőzik.

A trend alól Magyarország sem jelent kivételt. Elemzői vélemény szerint a foglalkoztatottság a versenyszférában rövid távon tovább csökken, a munkanélküliségi ráta 11,2 százalék körül tetőzhet 2010 közepén.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.