BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál nagyobb növekedést vár Németország

A gazdasági miniszter mai bejelentése szerint a korábban prognosztizált 1,2 százalék helyett 1,4 százalék lehet a német gazdaság bővülése.

Rainer Brüderle óvatos optimizmussal nyilatkozott a kilátásokról, mint mondta, az ország túljutott a mélyponton, de a kilábalás lassú és fájdalmas lesz. A feljavított előrejelzés szerint a gazdaság 1,2 helyett 1,4 százalékkal növekszik ebben az évben - tudósít az AFP.

A gazdasági miniszter óvatosságát támasztja alá, hogy Németország jelentős adóssággal küzd és ebben az évben 85,8 milliárd eurónyi új kölcsönre számít. Az ország gazdaságának fő pillérét jelentő export az idei évben a várakozások szerint 5,1 százalékkal bővül a 2009-ben mért 14,7 százalékos mínuszt követően.

2010-ben a munkanélküliség a prognózis szerint nem lépi át a kritikus 4 milliós határt és 3,77 millió körül mozog majd. Bizakodásra ad okot, hogy – mint arról tegnap beszámoltunk – a vártnál nagyobb mértékben javult az üzleti klíma. A 95,8-es mutatóval immár tizedik hónapja javul az üzleti hangulat Németországban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.