BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan fordulat: nőtt a német GDP

Az elemzők borúlátó várakozásai dacára az idei első negyedévben 0,2 százalékos GDP-növekedést mértek az október-decemberi időszakban Németországban a wiesbadeni szövetségi statisztikai hivatal szakemberei.

Az elemzők előzetesen stagnálásra számítottak: a tényadat azonban így már a negyedik egymást követő negyedévben mutat növekedést – tudósít a Reuters. A tavalyi utolsó negyedév adatát ezzel egyidejűleg felfelé módosították, az eredetileg jelzett 0 helyett 0,2 százalékosra változtatva a kibocsátás legfőbb mutatószámát.

A kemény tél ellenére a német gazdaság pozitív meglepetést produkált, ebben az értelemben sokkal jobban teljesít, mint az eurózóna egésze – kommentálta az adatokat Jörg Krämer, a Commerzbank elemzője. Szerinte a következő hónapokban is ez várható, különösen annak köszönhetően, hogy az eurózóna vezetői által összeállított 750 milliárd eurós segélycsomag révén sikerült megelőzni a pénzpiaci pánik eluralkodását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.