BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU közvetlenül szedne adókat

Az Európai Bizottság költségvetési biztosa hamarosan bemutatja azokat a tervek, amelyek szerint az Európai Unió közvetlenül, a tagállamok közreműködése nélkül szedne adókat.

Janusz Lewandowski, az EU költségvetési biztosa a Financial Times Deutschlandnak elmondta: az EU adót vethetne ki például a légiforgalomra, vagy a széndioxid kibocsátásra, de más lehetőségek is szóba kerületnek. A biztos az elképzeléseit a jövő hónapban terjeszti elő – jelenti a BBC.

Lewandowski a tagországok terheinek csökkentésével magyarázta az EU-s adózás bevezetésének ötletét. Példaként Németországot hozta fel, hozzátéve, hogy ezzel a módszerrel olyan források is a brüsszeli költségvetés rendelkezésére állhatnak, amelyekkel eddig nem számoltak.

Tobias Romeis, a német pénzügyminisztérium szóvivője a hírre reagálva a The Wall Street Journal szerint máris közölte, hogy Berling elutasítja az EU-s adóztatás elképzelését. Mint mondta, a német kormány koalíciós szerződésében lefektette, hogy sem az uniós adót, sem Brüsszel nemzeti adókba történő beavatkozását nem fogadja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.