BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós az IMF-fel tárgyal

Nem egyszerű protokolltalálkozó és bemutatkozó lesz ma a Főpolgármesteri Hivatalban, ahol Tarlós István Fidesz–KDNP-s főpolgármester fogadja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségét és az Európai Bizottság (EB) delegációját – tudta meg a Magyar Nemzet.

A napirendi pontok között szerepel a Budapest új városvezetése által is elismerten a csőd szélén álló fővárosi önkormányzat tetemes, a BKV tartozásaival együtt több száz milliárd forintos adósságának rendezése, az idei költségvetési helyzet fenntartása, a város 2011-es finanszírozhatósága és a közlekedési társaság súlyos helyzete.

A megvitatandó kérdések közül a legfontosabb a négyes metró összességében az 540 milliárd forintot is jóval meghaladó beruházásának a jövője, különös tekintettel a legújabb fejleményre: a meghiúsult 65 milliárdos metrókocsi-beszerzésre. A lap úgy tudja, hogy a főváros jövőjéről, elsődlegesen a BKV átalakításáról és a négyes metró beruházásának folytatásáról Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István egyelőre felfüggesztette a tárgyalásokat. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.