BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berlusconi elkaszálta az olasz kötvényhozamokat

Rekordmagasságba emelkedtek az olasz 10 éves állampapírhozamok péntek délután.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt mondta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) forrásokat ajánlott fel Olaszországban, azonban a kormányzat ezt elutasította.

Az olasz kötvényhozamok a nap folyamán folyamatos emelkedésen mentek keresztül. A 10 éves állampapírok hozama a reggeli 6,2 százalékos szintről Berlusconi szavai után már megközelítették a 6,4 százalékot. Ez rekordmagasságnak számít.

Az olasz kormány hozzájárul ahhoz, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ellenőrizze az államháztartási reform és a takarékossági intézkedések végrehajtását. A római vezetés elfogadja, hogy az Európai Unió is figyelemmel kísérje az erőfeszítéseket, amelyek a piaci bizalom erősítését szolgálják - mondták uniós illetékesek a Reutersnek. Egy olasz kormányzati forrás a Dow Jones hírügynökségnek azt mondta, a kormány fontolgatja, hogy felkéri a nemzetközi pénzügyi szervezetet arra, hogy kísérje figyelemmel a gazdasági növekedést ösztönző és adósságcsökkentő tervek alakulását, az azonban nem igaz, hogy az ország az IMF felügyelete alá kerül, és az sem helytálló értesülés, hogy az olasz kormány ilyen jellegű kérést terjesztett elő.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.