BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IMF: elővigyázatossági megállapodás lehet

Január közepéig alakítja ki tárgyalási pozícióját Magyarország, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió, február végéig pedig elkészülhet az írásos jelentéstervezet a három fél hitelmegállapodásával kapcsolatban – közölte Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterjelölt a parlament gazdasági és költségvetési bizottságának közös meghallgatásán.

A volt nemzeti fejlesztési miniszter, akit a bizottsági támogatás után, tegnap hivatalosan is kineveztek az IMF-fel folytatandó tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszternek, elmondta: nem tud arról beszámolni, hogy az IMF és az EU küldöttsége milyen pozícióval, feltételekkel érkezik Magyarországra.
Kifejtette: hazánknak elég egy elővigyázatossági megállapodás is az IMF-fel és az EU-val. Elmondta: elegendő egy biztonsági hálóról szóló konstrukció megkötése, erre kvalifikált Magyarország politikailag és gazdaságilag is.

A megállapodás keretöszszegéről nem mondott konkrétumot. A túl nagy szám elriasztja a piacokat, a kicsi pedig hiteltelenné teszi a megállapodást – fogalmazott. A jelölt szerint nem az államháztartás jövő évi helyzete miatt van szükség a megállapodásra, mert az Európai Bizottság is úgy ítéli meg, hogy Magyarországon 2012-ben 2,8 százalékos a GDP-arányos hiány, a magyar kormány várakozása pedig továbbra is 2,5 százalékos deficitről szól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.