BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fitch leminősítéssel fenyegeti az Egyesült Államokat

A Fitch hitelminősítő intézet az adósbesorolás leértékelésével fenyegette meg az Egyesült Államokat - jelenti az N24 német hírtévé.

A Fitch Ratings hitelminősítő ügynökség elemzésében azt írta, hogyha 2013-ig nem állna rendelkezésre hiteles konszolidációs terv, abban az esetben az Egyesült Államok elveszítené a legmagasabb, „AAA” hitelminősítését.

Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és más „AAA” hitelminősítésű államok már hiteles terveket indítottak útnak – mondta Ed Parker, a Fitch illetékes igazgatója. Mindazonáltal Nagy-Britanniát is leminősíthetik, amennyiben a brit gazdaság továbbra is érzékelhetően gyengül - tette hozzá Parker.

Ugyanakkor Ben Bernanke, az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke a washingtoni kongresszus gazdasági bizottsága előtt kijelentette, a Fed készen áll arra, hogy megvédje az amerikai gazdaságot az Európából kiinduló adásság- ás bankálság éleződése esetén.

Ám a monetáris politika nem csodaszer, hangsúlyozta a Fed elnöke. Az N24 kitért az amerikai munkaerőpiac helyzetének romlására, amely az olcsó pénz injekciójának ellenére következett be. A munkanélküliségi ráta ugyanis májusban 8,1-ről 8,2 százalékra emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.