BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trojka: Továbbra is nagy a görögmentés kockázata

Az Európai Központi Bank, az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap képviselőiből álló trojka becslése szerint Görögország megmentése továbbra is "igen nagy" kockázatokat rejt magában.

A Die Welt című német lap által idézett jelentés szerint még mindig lehetséges, hogy Görögország nem teljesíti a vállalt kötelezettségeit. A trojka a reformok megvalósításával kapcsolatos jogi vitákat és a politikai ellenállást hozta fel a kockázatok fő okaként. Ugyanakkor a mentőakcióért felelős közösség kiemelte, hogy Görögország további segítséget érdemel az adósságválság leküzdésére, annak ellenére, hogy eddig a privatizációs célkitűzéseket sem sikerült elérni.

Görögország legutóbb egy 34 milliárd eurós részletet kapott az uniós mentőcsomag részeként. A trojka a piac által feszülten várt friss jelentésében leszögezte, hogy a takarékossági intézkedések a gyenge gazdasági környezetben a vártnál kevesebb pozitív hozadékot jelentenek majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.