BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfélmillió értesítést küld ki a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt pedig az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette, és ezért 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlék fizetési kötelezettsége keletkezett.

Az elektronikusan bevallók papíron nem kapnak folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt sem. Ők a netes felületen folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását, és ha 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlékkal érintettek, akkor július végétől megtekinthetik késedelmipótlék-levezetésüket is.

A folyószámla-kivonat, illetve a pótlékértesítő átvétele után az adózónak célszerű azt a kivonat mellékleteként megküldött tájékoztató segítségével saját nyilvántartásával összehasonlítani. Eltérés esetén észrevételt lehet tenni személyesen a NAV ügyfélszolgálatokon, telefonon, vagy írásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.