BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer liter gázolajat foglalt le a NAV

Egy magánszemély érdi és diósdi ingatlanában 2800 liter gázolajat és egy illegális pálinkafőző berendezést foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Pénzügyőrök és rendőrök egy érdi lakóingatlanon, valamint az ingatlan tulajdonosa által bérelt raktárban több mint 2800 liter, hordókban tárolt gázolajat és egy nagy teljesítményű, házilag barkácsolt pálinkafőző berendezést találtak. A tulajdonos nem tudta igazolni sem a gázolaj, sem a pálinkafőző eredetét, ezért a pénzügyőrök a csaknem kétmillió forint értékű, kétes eredetű terméket lefoglalták.

Az ügyben a pénzügyőrök jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az engedély nélkül tartott és lefoglalt termékek miatt a kiszabható bírság összege csaknem 900 ezer forint - írták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.