BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre többen támadnak NAV-ellenőrökre, törvényi szigorítás jöhet

Egyre több támadás éri a NAV-ellenőröket, igaz, a feszültség jelei általában verbálisan mutatkoznak meg - nyilatkozta Varga Árpád NAV-elnökhelyettes.

Nem tud segíteni a rutin sem egy olyan extrém helyzetben, amikor megtámadnak egy NAV-ellenőrt - mondta a Figyelőnek Varga Árpád, az adóhivatal elnökhelyettese. "El kell fogadnunk, hogy az adózók általában nem örülnek a revizoroknak. A tartozás behajtása, a végrehajtás még kényesebb" - nyilatkozta Varga. A feszültség jelei azonban általában verbálisan mutatkoznak meg, ritkábban kerül sor tettlegességre.

Februárban késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára munkavégzés közben Budapesten, egyikük meghalt a támadásban. Varga Árpád most azt nyilatkozta: még nem tudták pontosan rekonstruálni, hogy mi történt. Azt azonban valószínűnek tartja, hogy ha egy pénzügyőr van ott a helyszínen, akinek van fegyverviselési joga, ő sem tudta volna megvédeni magát. A támadó fel volt készülve a cselekedetére, három késsel volt felfegyverkezve.

A NAV elnökhelyettese szerint egyre több támadás éri az ellenőröket. Varga Árpád elképzelhetőnek tartja a törvényi szigorítást a NAV dolgozóinak védelme érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.