BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban

Franciaországban újabb rekordot döntött a munkanélküliség júniusban, de a munkanélküliek számának gyarapodása jelentősen lelassult májussal összevetve, mert a gazdaság szerény erősödése is elég ahhoz, hogy egyre több új munkahely jöjjön létre.

A francia munkaügyi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy júniusban 1300 fővel 3 millió 553 ezer 500-ra emelkedett az álláskeresők száma, ami 4,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Májusban a munkanélküliek száma jelentősebben, 16 200-zal nőtt.

Június 18-án a francia statisztikai hivatal, az INSEE azt közölte előrejelzésében, hogy az év második felében már elég nagy ütemben nő a gazdaság ahhoz, hogy megálljon a 10 százalék körüli munkanélküliség emelkedése.

Az INSEE becslése szerint az idén 1,2 százalékkal nő a francai GDP a tavalyi minimális, 0,2 százalékos bővülés után.

Francois Hollande francia államfő a munkanélküliség csökkentését jelölte meg legfőbb feladatának, és korábban jelezte, hogy ha ez nem sikerül, nem jelölteti magát újra 2017-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.