BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hét éve nem volt ennyire alacsony az EU munkanélkülisége

A magyar munkanélküliség a hatodik legalacsonyabb az EU-ban, az unió összesített mutatója 8,9 százalékos.

Nem változott az EU munkanélkülisége: februárban 8,9 százalékos volt a mutató az Eurostat legfrissebb adatai szerint. Ez a legalacsonyabb munkanélküliségi ráta 2009 májusa óta, tavaly ilyenkor még 0,8 százalékponttal magasabb volt. Az eurózóna 19 államában 10,3 százaléknak nem volt munkája, ami 0,1 százalékpontos csökkenés januárhoz és 0,9 százalékos az egy évvel korábbihoz képest.

A magyar munkanélküliség a hatodik legalacsonyabb az EU-ban, mindössze 5,9 százalékos (igaz, a mi esetünkben, az Eurostat még csak a januári adatokkal számolt). Németországban a legjobb a helyzet, ott 4,3 százalékos a mutató. Csehországban 4,5, Nagy-Britanniában pedig 5 százalékos a munkanálküliség. A legrosszabb adatokat Görögországban (24,0), Spanyolországban (20,4), valamint Horvátországban (15,1 százalék) mérték.

A fiatalok munkanélkülisége hosszú idő után 20 százalék alá került, most 19,4 százalékos. Változatlanul Németország az egyetlen hely, ahol egyszámjegyű ez az adat (6,9 százalékos). Három ország is van viszont, ahol a 25 éven alattiak több, mint 40 százalékának nincs munkája: Görögország (48,9), Spanyolország (45,3) és Horvátország (40,3) állnak ennek a listának is a végén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.