BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bonyodalmakat hoz az adózásban a brit kilépés

Kényelmetlen és zsebbe vágó adóváltozásokat hozhat a Brexit, ha az Egyesült Királyság és az EU nem köt átfogó és kedvező kétoldalú megállapodásokat – áll a Mazars összefoglalójában. Bár erre a legkisebb az esély, megállapodás hiányában az Egyesült Királyság és az unió közötti termékmozgások vám- és importáfa-kötelesek lesznek majd. Ez mindkét fél számára kedvezőtlen, extra vámköltségekkel és adminisztrációs terhekkel járna.

A szigetország lakossága leginkább az áfaszabályokon érezheti majd meg, milyen megszabadulni a kontrolltól. London az elválástól kezdve arra vet ki áfát, ad mentességet, amire és ahogyan csak akar.

A személyi és a céges jövedelmeket terhelő adóknál a kedvezmények rendszere változhat: London itt is megszabadul az uniós béklyótól, adhat szabadon adókedvezményeket a nagyvállalatoknak – kivéve persze, ha norvég mintára csatlakoznak az EGT-hez, mert akkor a versenytorzítás tilalma vonatkozni fog rájuk is. A brit vagyonosok viszont veszíthetnek, azok, akik uniós tagállamban rendelkeznek vagyontárggyal (elsősorban, de nem kizárólag ingatlannal), a kilépés után már nem élveznek védelmet a vagyontárgy fekvése szerinti ország nem uniós tagállamokkal szemben kivetett büntetőadóival és egyéb költségeivel szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.