BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült: húsz éve nem fizetett adót Trump

Még 1995-ben vallott be akkora veszteséget a mostani elnökjelölt, hogy azóta megúszta az adófizetést - szivárogtatta ki a The New York Times.

Húsz éve nem fizetett adót Donald Trump - írta meg a The New York Times. A republikánus elnökjelölt be nem mutatott adóbevallása hosszú ideje téma az amerikai elnökválasztási kampányban, és ha igazak a most kiszivárgott számok, nem véletlen, hogy Trump titkolózott.

A lap birtokába jutott ugyanis egy 1995-ös adóbevallás, amelyben Trump 916 millió dollár veszteségről számol be - három kaszinóján, egy légitársaság-befektetésén és egy hotelen bukott hatalmasat -, ami azt jelentette, hogy gyakorlatilag ugyanennyi pénzt kereshetett azóta anélkül, hogy egy cent adót is kelljen fizetnie utána. Egy, a lapnak nyilatkozó adótanácsadó úgy fogalmazott: Trump óriásit nyert a rombolással.

Az elnökjelölt nem kommentálta a kiszivárogtatást, a kampánystábja csak egy szűkszavú közleményt adott ki arról: Trump mindenki másnál, aki valaha is indult elnöknek, jobban ismeri az adótörvényeket, ezért ő az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet azokat megjavítani. Eközben Trump egyik ügyvédje perrel fenyegette a New York Timest.

A FiveThirtyEight legfrissebb összesítése 32,7 százalékos esélyt ad Trumpnak arra a közvélemény-kutatások alapján, hogy elnök legyen. Országos szinten 3,1 százalékpont a hátránya Hillary Clinton mögött, de a billegő államokban, ahol eldőlhet a novemberi választás, szinte mindenütt a demokrata jelölt vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.