BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb büntetésért utazik Lázár János Brüsszelbe

Az lesz a célja Lázár Jánosnak, hogy a vártál jóval kisebb bírságot kapjon csak Magyarország az aszfaltügyben.

Az uniós kifizetések ügyében a viták ellenére sikerült konstruktív együttműködést kialakítani az EU-val - mondta el Lázár János a Kormányinfón. A miniszter arról beszélt: holnap utazik Brüsszelbe, hogy tárgyaljon a vitás kérdésekről - többek közt ezért is hozták előre az általában csütörtökön tartott sajtótájékoztatót.

Lázár elmondta: az lesz a célja, hogy a vártál jóval kisebb bírságot kapjon csak Magyarország az aszfaltügyben, és végre megindulhassanak az EU-pénzek kifizetései.

Brüsszelben azon akadtak fenn, hogy diszkriminatív lett a környezetvédelmi feltételek alkalmazása a magyarországi pályázatokban - azzal, hogy az útépítési tenderek elbírálásánál túl nagy lett az aszfalt szállítási távolságának súlya, a Közgépet gyakorlatilag kiütötték a lehetséges nyertesek közül. Büntetés azért járhat, mert az ország visszaeső, a 2007–2013-as támogatási időszakban az útépítő tendereknél Brüsszel azt találta diszkriminatívnak, hogy csak az pályázhatott eséllyel, aki az építkezéstől kilométerben meghatározott távolságon belül aszfaltkeverővel rendelkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.