BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős többlettel zárt a költségvetés

Az államháztartás központi alrendszere 57,3 milliárd forintos többlettel zárta az első tíz hónapot, míg tavaly 816,2 milliárd forintos deficit halmozódott fel október végéig - erősítette meg hétfőn kiadott részletes jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Az államháztartás önkormányzatok nélkül elért szufficitje az elkülönített alapok 81,4, és a társadalombiztosítási alapok 8,4 milliárd forintos többletének és a központi költségvetés 32,5 milliárdos hiányának egyenlegéből alakult ki.

Októberben,  főként az uniós transzferek  elszámolásának köszönhetően 59,7 milliárd forint volt a havi többlet az egy évvel korábbi  138,4 milliárd forint  hiánnyal szemben.

Bár a múlt hónapban megegyezés született a magyar kormány és az Európai Bizottság között az úgynevezett "aszfaltügyben", amelynek következtében az eddig visszatartott összegek október utolsó napjaiban  megérkeztek  az operatív program számlájára,  ezek azonban a költségvetés bevételi számláin csak novemberben jelentek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.