BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek a világ legdrágább fővárosai

Kiderült, hogy melyek a legdrágább fővárosok a világban, az Economist Inelligence Unit elkészítette ugyanis az immáron megszokott kutatását. Eszerint a lista élén nem történt változás, az összeállítást negyedik éve Szingapúr vezeti, míg a sereghajtó Almati lett. Budapest a tavalyi eredményéhez képest egy helyet rontva idén a 108. helyet szerezte meg.

Idén is nyilvánosságra hozták az Economist Inelligence Unit (EIU) listáját, amelyből kiderült, hogy melyek a világ New Yorkhoz viszonyított legdrágább városai. Az összesen 133 várost tartalmazó listán Budapest idén a 108. helyet szerezte meg, amivel tavalyi eredményéhez képest egy helyet rontott. A magyar főváros dollárban mért átlagos megélhetési költsége az EIU számításai szerint a New York-i szint 56 százaléka. A kelet-európai uniós fővárosok közül egyébként a legolcsóbb - dollárban számolva – Bukarest lett, amely a 124. helyre került, két hellyel lejjebb, mint tavaly.

Az index élmezőnyében komoly változás nem történt, Szingapúr már negyedik éve uralja a listát. Közvetlenül mögötte Hongkong, Zürich, Tokió foglal helyet. A világ legolcsóbb városának idén - legalábbis a dollárban fizetett külföldiek számára - a kazahsztáni Almati bizonyult, 38 százalékos költségindexével a 133. helyet elérve.

A lista minden évben a lehető legnagyobb alapossággal készül el: az EIU több mint 160 alapvető termék és szolgáltatás árát vizsgálja meg, súlyozva a fogyasztási szokásokat. Emellett megvizsgálják az adott bérszínvonalat is.

2. Hong Kong

3. Zürich

4. Tokió

5. Oszaka

6. Szöul

7. Genf

8. Párizs

9. New York

10. Koppenhága -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.