BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sebességet váltott az amerikai szolgáltatóipar

Hat hónapja a leggyorsabb ütemben nőtt februárban az Egyesült Államok szolgáltatóiparának teljesítménye a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett jelentése szerint.

A januári 53,3 pontos kilenc havi mélypontról februárban 55,9 pontra emelkedett a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) végleges értéke, ami az ágazat teljesítményének hat hónapja a legnagyobb mértékű növekedését tükrözi.

A korábban közzétett 55,3 pontos feldolgozóipari és a mostani szolgáltatóipari BMI adatok összesítésével képzett kompozit BMI 55,8 pontra, két éves csúcsra emelkedett februárban a januári 53,8 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Az eddig nyilvánosságra hozott BMI adatok alapján az első negyedévre 2,5 százalékos évesített GDP-növekedést lehet valószínűsíteni – foglalta össze a felmérés megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.