BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenőrzési hullám a NAV-nál

November közepétől a társasági adó, a rehabilitációs hozzájárulás és az innovációs járulék adónemekben eltéréssel rendelkezőket ellenőrzi az adóhatóság – derül ki az ADÓtraffipax felületén közzétett tájékoztatóból. 

A közlemény ismerteti: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei (fővárosi) igazgatóságai november 15-től megkezdik azon adózók ellenőrzését, amelyek társasági adóbevallásukban, egyéb adóbevallásaikban, valamint a benyújtott adatszolgáltatásokban szereplő adatok összevetése alapján feltehetően helytelenül határozták meg a bevallott társasági adó alapját, jogosulatlanul érvényesítettek adókedvezményt, illetve nem, vagy nem megfelelő összegben vallották be rehabilitációs hozzájárulás és innovációs járulék adónemben keletkezett kötelezettségeiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.