BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP támogatja a szerdán bejelentett intézkedéseket

A bank szerint hatékony megoldás a magyar kormány bejelentett intézkedéscsomagja.

Az egyre nagyobb kiterjedésű koronavírus-járvány nem csupán a megbetegedő honfitársaink szervezetét támadja meg, de több szektorban már most komoly negatív hatással van a hazai gazdaságra is – olvasható a bank közleményében.

Év végéig felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

Minden magánszemély és minden vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük – jelentette be Orbán Viktor.

A bank szerint hatékony megoldás a magyar kormány bejelentett intézkedéscsomagja, amely szinte azonnali könnyítéseket tartalmaz a hitellel rendelkező vagy hitelt felvenni szándékozó állampolgárok és vállalatok számára. Ugyan a részletszabályok nem ismertek még, de

az OTP Bank támogatja az eddig bejelentett intézkedéseket.

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg/Getty Images

„Az OTP Csoport kiszámíthatóan működő régiós nagyvállalat, amely jelentős tőkével, likviditási többlettel rendelkezik. Az előttünk álló gazdasági kihívások a bank stabil, hatékony és jövedelmező működését nem veszélyeztetik, így a szükséges mértékben a magunk részéről hozzá kívánunk járulni a gazdaság és ügyfeleink védelméhez” – zárul az OTP közleménye.

200 ezer fertőzött világszerte

Már 200 ezer felett lehet a koronavírussal fertőzöttek száma. Újabb autógyárak állnak le. Az MNB nem engedi csődbe menni a lakosságot. Magyarországon a diagnosztizált fertőzöttetek közül eddig 47 magyar állampolgárt találtak. Franciaország utcái is elnéptelenednek. A belga kormány kijárási korlátozásokat rendelt el. Több mint 25 ezer hazai cég kerülhet veszélybe.

Koronavírus: a szerdai eseményekről folyamatosan frissülő cikkünkből is tájékozódhat!

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.