BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint hatezer új koronavírusos beteget regisztráltak

A koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon átlépte a 45 ezer főt.

Az elmúlt három napban, péntektől vasárnapig 5839 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 829 928-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a koronavirus.gov.hu adataiból. 

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Meghalt 134 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 45 095-re emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 681 268 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 103 565-re csökkent. 2061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. 

Leszálló ágban az ötödik hullám

A járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk, ezért a kormány kivezette a járványügyi korlátozásokat, és megszűnt a maszkviselési kötelezettség. A regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, csütörtöktől szombatig pedig újabb oltási akció lesz – írják. A beoltottak száma 6 400 547 fő, közülük 6 183 247-en a második, 3 834 724-en a harmadik, 242 651-en már a negyedik oltást is felvették. 

Az oltásra továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat, és azokat is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik dózis felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség. A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét mindenkinek, aki élni szeretne ennek lehetőségével. Az oltás felvétele a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál továbbra is lehetséges. A regisztrációs és az időpontfoglaló honlap folyamatosan nyitva áll, márciusban is minden héten lesznek oltási  akciónapok.

Fotó: MTI

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.